5 Ocak 2017 Perşembe

Bireysel emeklilik sisteminden (BES) cayma(çıkma) dilekçe örneği

Bilindiği gibi 01.01.2017 tarihinde resmi gazete yayınlanan yönetmeliğe göre 45 yaş altı çalışan herkes özel sektör veya kamu sektörü farkı gözeltilmeden bireysel emeklilik sistemine kademeli olarak dahil edilecek. Uygulamayı desteklemekle birlikte alt gelir grubunda itiraza yol açtığı gözlemlenmektedir. Bundan dolayı bireysel emeklilik sisteminden cayma (çıkma) hususu sürekli dillendirilmektedir.
Bu hususta dilekçenizi kurumunuzun maaş mutemeliğine muhasebesine veya idari işlemleri yürüten kısıma vermeniz gerekmektedir. Ayrıca mevcut.Bes uyesi.olanlarda bu sisteme dahil edilecektir. Hiçkimse benim bes uyeligim var beni dahil etmezler diye düşünmesin
 Yasal süre icinde eger cayma hakkini.kullanamazssanız bir daha cayma.hakkınız yok. 2 tane ayrı bes ödemek zorunda kalabilirsiniz.
..... kurumu maas mutemetliğine
01.01.2017 de resmi.gazetede yayinlanarak yürürlüğe giren zorunlu bireysel emeklilik sistemine dahil edildim. 2 aylıkYasal süre içerisinde cayma hakkımı kullandığımı bildirir sistemenden çıkarılmami saygılarımla arz ederim.
Ad soyad tarih imza.
.
.
Mümkünse 2 suret hazırlayın dilekceyi ve bir suret teslim ettiginiz kişiden kaşe tarih isim soy isim imza tarih alın ki ileride çıkacak olasi sorunlarda elinizde bir belge bulunsun.
Aklınıza takılan soruları yorum olarak sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elden ödenen kira bedeli kabul olur mu