12 Eylül 2012 Çarşamba

Kredi masrafları iadesi dilekce ornegi

Birçok sitede Kredi kullanmış olduğunuz banka genel müdürlüğüne hitaben bir mektup yazarak ödediğiniz dosya masrafının iadesini talep edilmelidir. Bu mektup iadeli taahhütlü olarak yollanmalıdır deniyor ama biz arkadaşlarla aşağıdaki şekilde dilekçemizi yazdık hatta 2 suret yazdık 1 tanesi bizde kaldı bankaya elden teslim ettik.Banka görevlisinede elden teslim aldım yazdırıp tarih ve imza da attırdık.Nitekim cevapta geldi tabiki olumsuz.Bu durumda dava açacağız.Örnek dilekçe:
ZİRAAT BANKASI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE
BODRUM


Konu:Kredi Masraflarının iadesi hakkında


Bankanızdan son 10 yıl içinde içerisinde tüketici kredisi aldım ve söz konusu kredi nedeni ile benden dosya masrafları ve sair masraflar adı altında ücretler alınmıştır.
Çeşitli Tüketici mahkemeleri ve Yargıtay kararlarıyla "Kredi masraflarının haksız şart niteliğinde ve tüketicilerden tahsilin haksız olduğu" sabitlenmiştir.
Bu çerçevede ve yukarıdaki gerekçeler doğrultusunda;
1- On yılla sınırlı olmak üzere şimdiye kadar bankanızdan yaptığım tüm kredi masrafları ödentilerinin on yıl geriye dönük olarak ve dökümünü içeren bir listenin tarafıma verilmesini,
2- On yıl geriye dönük olarak benden kesilen kredi masrafı ücretlerinin toplam miktarının yasal faizi ile birlikte defaten tarafıma iade edilmesine,
Aksi takdirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollara başvuracağımı bildiririm.
Saygılarımla. (Tarih at)





T.C No: Ad-soyad-imza


ADRES:
Telefon:


***************************************************************************
Dilekçede her ne kadar dökümünü istesekte bize dökümünü yollamadılar.Ama siz yinede krediyi ne zaman ve ne kadar çektiğinizi dilekçenizde belirtin.Banka sizi haklı bulurda masrafı iade ederse sorun kalmıyor.Eğer dosya masraflarını iade etmiyorsa bu sefer size en yakın kaymakamlık veya valilik makamına Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na diye bir dilekçe yazacaksınız ve başvurunuzu yapacaksınız. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na yazılacak dilekçe için blogumuzu takip edin.
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na Kredi Masrafları iade dilekçesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elden ödenen kira bedeli kabul olur mu